top of page

VOORSTELLINGEN najaar 2019

 
                                             Zondagmiddag 12 mei 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondagmiddag 12 mei is er een nieuwe Barts BoekenClub in het meest intieme theater van het Gooi. Bart Gielen ontvangt Susan Smit, Bas von Benda-Beckmann & Ken Besuijen.

 

Schrijfster Susan Smit is te gast naar aanleiding van haar nieuwe roman Alles wat beweegt. Hierin beschrijft zij het turbulente leven van de Amerikaanse danseres Isadora Duncan. Als pionier van de moderne dans tart zij alle normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, trekt ze zich in 1906 enkele maanden terug in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Daar doorstaat Duncan de grootste omwenteling van haar leven.

 

Opgroeiend in een Duits-Nederlands gezin raakte historicus Bas von Benda-Beckmann al vroeg gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog. Toen hij dertien was hoorde hij voor het eerst dat zijn oudtante de weduwe was van Hitlers trouwste generaal, Alfred Jodl, die tijdens het Proces van Neurenberg als oorlogsmisdadiger ter dood was veroordeeld. Met Het kleedje voor Hitler schreef historicus Von Benda-Beckmann de bijzondere geschiedenis van zijn Duitse familie, en hoe die in de ban raakte van het nationaalsocialisme. 

 

Muzikale omlijsting zal worden verzorgd door conferencier en chansonnier Ken Besuijen. Hij startte zijn carrière met voorstellingen met het repertoire van Wim Sonneveld. Na afloop: boekverkoop en gezellige nazit in de foyer.

BBC duurt van 15.00u tot 16.30u en vindt plaats in het theater van het Rosa Spierhuis, Hector Treublaan 93, Laren. Toegangskaartje kost €17,50 pp (inclusief drankje) 

--------------------------------

Banner BBC 12 mei.jpg
'Een heerlijke avond'

Conny Braam 

bottom of page