top of page

VOORSTELLINGEN najaar 2019

 
 
                                      Zondagmiddag 21 januari

 

 

 

 

 

Een nieuwe Barts BoekenClub in het meest intieme theater van het Gooi. Bart Gielen ontvangt (o.a.): Hanna Bervoets en Ronald Nijboer.

 

Hanna Bervoets is te gast om te praten over haar tiende boek Leer me alles wat je weet. Het verhaal gaat over Danielle – ‘Daniel’ – de Koster. Heldin volgens velen, knettergek volgens sommigen; Daniel leidt een bewogen leven. Na een aantal vormende omzwervingen vindt ze haar bestemming: ze gaat patiënten bijstaan, ‘kenniszoekers’ die nog geen medische diagnose hebben. Maar hoe onbaatzuchtig is ze werkelijk? En hoe weet je wat het goede is? Leer me alles wat je weet is een modern heldenepos en indringende liefdesgeschiedenis ineen. 

 

Ronald Nijboer vertelt over Wereldzee in de polder. Een moderne ontdekkingsreis van de Zuiderzee van 1873 naar het IJsselmeer van vandaag. In 1873 maakte de Fransman Henry Havard een iconische reis rondom de Zuiderzee. Hij wilde de pittoreske dorpen en steden vastleggen voordat de modernisering ze voorgoed zou veranderen. Honderdvijftig jaar later voer Ronald Nijboer in zijn kielzog het IJsselmeer rond. Met een historische tjalk bezocht hij de oude en nieuwe kustplaatsen, waar hij de verhalen van de bewoners optekende. 

 

Met verder livemuziek en nog veel meer.

 

BBC duurt van 15.00u tot 16.30u en vindt plaats in het theater van het Rosa Spierhuis (Hector Treublaan 97
1251 CG Laren).  Met na afloop boekverkoop en mogelijkheid tot signeren. Toegangskaartje kost €17,50 pp (inclusief consumptie)

-----------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

Banner BBC 21  januari 2024.jpg
'Een heerlijke avond'

Conny Braam 

bottom of page