VOORSTELLINGEN najaar 2019

25 september 2019

- Maarten Spanjer & Anne-Gine Goemans

Schrijfster en journalist Anne-Gine Goemans, bekend van de bestseller Honolulu King, is te gast om te praten over haar nieuwe roman Holy Trientje. Het is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse non die op zesentachtig jarige leeftijd het grootste nucleaire complex ter wereld wist binnen te dringen met als doel een overval te plegen op een depot met atoombommen op Nederlandse bodem.

 

Schrijver en acteur Maarten Spanjer vertelt over zijn nieuwe verhalenbundel Geluk is een herinnering. Aan de hand van korte literaire verhalen blikt hij terug op zijn jeugd in de jaren vijftig en zestig met als voornaamste decor: Amsterdam-Oost. Als geen ander is Spanjer in staat zijn memorabele momenten op authentieke en humoristische wijze, soms afgewisseld met een vleugje melancholie, in woorden te gieten.  

 

Er is live muziek door de BBC Huisband EN VRAC en de traditionele BBC Proza Pitch, hét podium voor debuterende schrijvers. 

30 oktober 2019

-Ronald Giphart & Jet Steinz

 

In gesprek met schrijver Ronald Giphart over zijn nieuwe roman Alle tijd. Zes boezemvrienden besluiten samen een bierbrouwerij te beginnen. Vijfentwintig jaar later zijn ze op weg naar een boshut in Duitsland om nog één weekend samen te zijn, voordat ze het contract voor de verkoop van de brouwerij tekenen. Tijdens dit weekend reflecteren ze op de vriendschap en op het leven.

 

Jet Steinz vertelt over P.S. Van liefdespost tot hatemail. Hiervoordook zij in tientallen archieven verspreid over het land. Daar stuitte ze op vele duizenden brieven, waarvan de 150 mooiste, grappigste, ontroerendste, bepalendste of anderszins opmerkelijkste in dit boek getoond worden, van de hartverscheurende afscheidsbrief van de tot de brandstapel veroordeelde Maeyken Wens,tot de dreigbrief die Mohammed B. achterliet op het lichaam van Theo van Gogh.

  

27 november 2019

- Maartje Wortel & David van Bodegom

In gesprek met Maartje Wortel over haar roman Dennie is een star. ‘Op de Rietveld Academie kreeg ik les van Wim Brands. Tijdens een van de eerste lessen gaf hij ons een paar regels mee. Hij zei: Probeer niet te lachen, dat komt zo dom over. Hij zei ook: Je moet eerst weten hoe je moet sturen voor je uit de bocht vliegt. En hij zei: Schrijf nooit over je kat. Of over welke kat dan ook.’ Dennie is een star is een verhaal over tijd en ruimte, over zingeving, vriendschap, seks en vooral: over Dennie. Een vaalrode kat.

Historicus en verouderingsarts David van Bodegom is te gast om te praten over zijn nieuwe boek Het geheim van de schildpad. Geen mens leefde ooit langer dan 122 jaar, maar schildpadden worden met gemak dubbel zo oud. Wat is hun geheim? Waarom verouderen sommige dieren zoveel langzamer dan andere? In Het geheim van de schildpad onderzoekt David van Bodegom de biologie van lang leven. Hij laat ons kennismaken met diersoorten met bijzondere eigenschappen, zoals de brughagedis: een levend fossiel dat honderd keer zo oud wordt als andere hagedissen. En waarom worden vleermuizen tien keer zo oud als gewone muizen? Aan de hand van fascinerende voorbeelden uit het dierenrijk, gecombineerd met de laatste wetenschappelijke inzichten uit het verouderingsonderzoek, leren we onze eigen veroudering beter begrijpen. 

'Een heerlijke avond'

Conny Braam 

  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2017 door Barts BoekenClub via Wix.com