top of page
Anker 1
Over BBC

Barts BoekenClub (BBC) bestaat sinds 2014 en is een eigenzinnige en eigenwijze literaire talkshow die ook leuk is als je NIET van lezen houdt. In BBC vinden persoonlijke en openhartige gesprekken plaats met uiteenlopende schrijvers en wetenschappers over hun werk en hun leven. Er is live muziek van verschillende talentvolle singers songwriters en verder wordt jonge debuterende schrijvers een podium geboden hun boek te promoten. Bij BBC geldt het motto dat lezen, behalve mooi en waardevol, ook sprankelend en gewoon leuk is. BBC is laagdrempelig en brengt je in contact met andere werelden. Te gast waren onder meer: Sonja Barend, Herman Koch, Bart Chabot, Paul van Vliet, Maarten van Rossem, Hanna Bervoets, Jan Terlouw, Annejet van der Zijl, Arthur Japin en Peter Buwalda. Voor de volledige lijst zie: Schrijverslijst.

Tot juni 2023 vond BBC plaats in het meest intieme theater van Amsterdam, Het Betty Asfalt Comple (theater van Paul Haenen). Tot juni 2024 vond Barts BoekenClub plaats in het theater van het Rosa Spierhuis te Laren. Momenteel even pauze. 

Wie ben ik: Bart Gielen, gedreven historicus, storyteller, presentator, boekenworm en ABBA-fan.

"Barts BoekenClub is dé literaire talkshow in het meest intieme theater van Amsterdam. Het is laagdrempelig, interactief en informeel en óók leuk als je niet van literaire voorstellingen houdt."
"Barts BoekenClub is géén leesclub. Voorkennis van de boeken is niet nodig. Laat je verrassen door het verhaal. Geïnspireerd geraakt? Gelukkig is er boekverkoop  verzorgd door Peter Jansen (zie contact)." 
"Barts BoekenClub is hét podium voor jong literair talent, in de vorm van de Proza Pitch en tevens een broedplaats voor singer-songwriters, zoals Sjors van der Panne, Bas Marée en Mattijs Verhallen."  
'Een heerlijke avond'

Conny Braam 

bottom of page